Foodmaster komt met unieke frites specials

Voor mei en juni zet Foodmaster in op de frites specials of ‘loaded fries’ zoals ze in het buitenland ook wel worden genoemd. De nieuwe frites specials zijn een vervolg op de eerder geïntroduceerde specials die bij veel Foodmasters een vast onderdeel van de kaart vormen. Destijds zijn de frites hete kip, kapsalon en pulled pork in het assortiment opgenomen. 

De nieuwe frites specials

De ideeën voor de nieuwe frites specials ontstonden in 2018. Foodmaster testte volop met smaken en verschillende mogelijkheden kwamen naar voren. Samen met Fabrikant VHC Jongens werden de recepturen ontwikkeld. Foodmaster en VHC selecteerde de ingrediënten zorgvuldig. Belangrijk was om zo verschillende smaaksensaties te combineren, maar nog wel het bourgondische van de frites te behouden. 

Toen begin 2019 de Foodmaster-ondernemers de diverse opties probeerden, sprongen drie gerechten er uit: de Mexicaanse, Chinese en Indonesische frites specials. De keuze voor smaken uit deze landen is geen toevallige. Reizen is steeds belangrijker geworden en hierdoor komen mensen in aanraking met vreemde smaken. Eenmaal thuis willen mensen graag deze smaken opnieuw proeven. Foodmaster wilde daarom de Hollandse traditie van de frites samenvoegen met smaken van verschillende landen. 

Mexicaanse frites special

De Mexicaanse frites special is bedacht met de nachofan in gedachten. Er is gekozen voor klassieke Mexicaanse ingrediënten: chili con carne, guacamole en nacho’s. De combinatie van nacho’s én knapperige frites geeft een echte crunchy smaakbeleving. De kaassaus maakt het helemaal af.

Chinese frites special

Een lang bekende bij de Chinees: babi pangang. De inspiratie voor de frites special ontstond vanuit een nieuwsbericht dat babi pangang Nederlands cultureel erfgoed zou kunnen worden. De frituurcultuur van Foodmaster paste perfect bij dit beeld. Na een proefsessie bleek het gerecht verrassend goed bij frites te passen. Het zuurtje van de augurk compenseert weer het zoete van de babi pangang. 

Indonesische frites special

Voor de Indonesische frites special is kipsaté gekozen als hoofdingrediënt. Een echte klassieker. Om echt in Indonesische sferen te komen heeft Foodmaster gekozen voor de toppings seroendeng en atjar. 

De frites specials zijn sinds april verkrijgbaar bij Foodmaster en worden enthousiast door klanten ontvangen. Ze zullen tot eind juni worden aangeboden. Ga snel naar jouw Foodmaster en proef deze dirty fries.