Chefkok Pierre Wind bedenkt pestofrikandel voor Foodmaster

Pestofrikandel Pierre Wind

Pierre Wind staat erom bekend vaak te kiezen voor bijzondere smaken. Ook nu komt er iets unieks uit zijn koker: de pestofrikandel. Hiermee geeft Wind zijn draai aan de door hem zo geliefde frikandel speciaal.

Pierre Wind eet pestofrikandel als haring

De pestofrikandel is het resultaat van een samenwerking met FHC Formulebeheer, de franchiseorganisatie achter cafetariaformules Family en Foodmaster. FHC vroeg Pierre Wind speciaal voor zijn 25-jarig jubileum een aantal recepten te ontwikkelen.

‘Vroeger wilde ik altijd mijn eigen snackbar hebben’, zegt Pierre Wind. ‘In de jaren negentig had ik al de fantasieën voor een eigen frikandel. Ik als snackliefhebber vroeg me vele malen af waarom er in de vitrine geen frikandellen met smaken lagen. Ik probeerde het meermaals in mijn eigen keuken, maar ondanks de vele koksjaren in de broekzak, kreeg ik maar geen frikandel, die enigszins leek op de reguliere in het toenmalige snackaanbod.’

Ontwikkelingsfase van de pestofrikandel

Goodlife Foods, al 25 jaar de leverancier van frikandellen bij FHC Formulebeheer, werd benaderd om mee te werken. De leverancier was direct enthousiast en wilde graag meedenken over een speciale Pierre Wind-frikandel.

Pestofrikandel truffelfrikandel en gewone frikandelZe leverden twee emmers frikandellendeeg af bij Wind, waarmee hij kon experimenteren. En experimenteren ging hij. FHC kreeg verschillende keuzes voorgelegd. Wind kwam met een chocolade-, sinaasappel-, bier-, truffel- en pestovariant. Uiteindelijk werden de truffel- en pestofrikandel de kanshebbers. Niet alleen omdat deze gewoonweg het lekkerst waren, maar ook omdat het toegankelijke smaken zijn die zich gemakkelijk laten combineren. Na uitvoerig testen was de keuze duidelijk: het werd de pestofrikandel.

Alleen de pestofrikandel is niet genoeg. Deze heerlijke frikandel vraagt om een bijzondere manier van serveren. Daarom geen ketchup en mayo, maar pestomayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. De pestofrikandel is vanaf 1 april exclusief verkrijgbaar bij Family en Foodmaster.