Haal klassieke Hollandse gerechten bij Foodmaster de Viersprong

Foodmaster de Viersprong, ondernemer Carin Jagt

Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam bereidt voor een korte periode typisch Hollandse gerechten. Stamppot, rookworst, gehaktbal; de oude kost komt weer even terug. 

De buurt als inspiratiebron

Carin Jagt is erg enthousiast over de maaltijden die ze bij Foodmaster aanbiedt. ‘Ik ben op het idee gekomen, omdat er veel alleenstaande mensen om ons heen wonen en veel van deze mensen het erg druk hebben,’ aldus Carin. Drukte betekent ook minder tijd om te koken. En juist dat leidt soms tot maaltijden die makkelijk bij de supermarkt te halen zijn, maar nou net niet altijd even lekker zijn. Carin’s Foodmaster biedt hiervoor de perfecte uitkomst, maar klanten wilden soms wel eens iets anders.

‘Toen een oude oom er alleen voor kwam te staan, haalden zijn dochters bij ons eigengemaakte stamppot. Deze vond hij veel lekkerder dan de kant-en-klare maaltijden bij de supermarkt.’ Carin wilde meer mensen helpen om eenvoudig iets bekends en lekkers te eten. 

Het opzetten van Eet’n wat de pot schaft

Dat Carin ervoor koos het concept ‘Eet’n wat de pot schaft’ te noemen is niet toevallig. ‘Eet’n wat de pot schaft is een echte Drentse uitdrukking en dit vond ik leuk om er als kop boven te zetten.’ 

Eet’n wat de pot schaft was eenvoudig voor Carin om op te zetten. ‘Omdat ik een poosje bij een grote cateraar heb gewerkt waar ze tafeltje dekje deden was het plan al gauw klaar.’
Carin verwacht dat met name de puur Hollandse kost het goed gaat doen. De stamppot bijvoorbeeld en de gekookte aardappelen met verse groenten.

Eet’n wat de pot schaft loopt tot en met 3 maart 2019 bij Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam.